Elite Dangerous Czech Republic Community thread

Jak v reálném životě, v bezpečném businessu jsou největší prachy :)
Mohu se dotázat, jak to funguje co se pašování luxusního zboží týče? Je to někde na bulletin boardech nebo přímo v tabulce zboží?

..co se toho bounty tyce, dosel jsem k finalnimu zaveru, ze pres 900 000 za hodinu se nedostanu .. dohromady jsem lovem vydelal 40 milionu ..tj kolem 2100 lodi, coz se zmohlo na master rank..(zatim to vypadalo tak ..ze se u ranku pouziva nasobeni dvema...tak by dangerous mohlo byt na 2500.. deadly 5000 a elite 10k - ale kde je pravda netusim)

Kazdopadne prodal jsem utocne asp a koupil type-7 ..zacal pasovat luxuries ... pres tri mega za hodinu ..s nulovym rizikem (a taky s vedomim..ze obchodnimu ranku to nepomuze - jenze za ten si stejne nic nekoupim). Je to porad dokola do zblbnuti, oproti lovu nuda...ale pokud clovek chce nekdy osedlat anakondu, ..jine cesty neni (t7-python-t9-conda).

Ty kraso to me privatne prozrad kde si lovil, protoze at delam co delam ( v Kokojina sectoru ) se na vic jak 200k za hodinu nedostanu ... samy lode kolem 3-5k ... sem tam nejaka ta 51k ... to bych chtel videt kde vezmu 2 mega :D

Jinak bych take rad znal malej navod na luxuries ... zatim sem moc nezkousel, tak nevim postup ...

Tim pasovanim luxuries se predpokladam mysli prodavani Performance Enhanceru a podobneho harampadi obchodnikum na Seeking Luxuries spotech. Postup je zcela jednoduchy - zjistis co chteji (v drtive vetsine jsou to prave ty PerfEnhancery), nekde je koupis a dovezes jim je. Oni je koupi za lepsi peniz nez je na trhu a prazdny letis zpet a tak porad dokolecka. Vtip je v tom, ze ta cena neni zase az tak prehnane vysoka, takze pokud jsou ti obchodnici relativne daleko, nevyplati se jim je tam vozit, bo normalnim obchodem za ten cas muzes vydelat vice. Ale pokud se "utabori" hodne blizko nejake stanice, ktera treba prave ty Performance Enhancery rovnou prodava, dokazes se tocit mezi stanici a obchodnikama velice rychle a tim i vydelat pekne penize. Da se rici, ze az primo neslusne penize, pokud jsou dobre podminky (vzdalenost, cena, dostupnost), viz. ted ta manie v systemu Tenche (nebyl jsem tam, ani me to nelaka, ale soude podle odezvy mnoha lidi je to slusna farma).

Seeking Luxuries jsou jinak v kazdem systemu, kde zrovna nejaka frakce zaziva prudky rust (stav Boom).

Last edited:
Tim pasovanim luxuries se predpokladam mysli prodavani Performance Enhanceru a podobneho harampadi obchodnikum na Seeking Luxuries spotech. Postup je zcela jednoduchy - zjistis co chteji (v drtive vetsine jsou to prave ty PerfEnhancery), nekde je koupis a dovezes jim je. Oni je koupi za lepsi peniz nez je na trhu a prazdny letis zpet a tak porad dokolecka. Vtip je v tom, ze ta cena neni zase az tak prehnane vysoka, takze pokud jsou ti obchodnici relativne daleko, nevyplati se jim je tam vozit, bo normalnim obchodem za ten cas muzes vydelat vice. Ale pokud se "utabori" hodne blizko nejake stanice, ktera treba prave ty Performance Enhancery rovnou prodava, dokazes se tocit mezi stanici a obchodnikama velice rychle a tim i vydelat pekne penize. Da se rici, ze az primo neslusne penize, pokud jsou dobre podminky (vzdalenost, cena, dostupnost), viz. ted ta manie v systemu Tenche (nebyl jsem tam, ani me to nelaka, ale soude podle odezvy mnoha lidi je to slusna farma).

Seeking Luxuries jsou jinak v kazdem systemu, kde zrovna nejaka frakce zaziva prudky rust (stav Boom).

Ja nevim, me to prijde uhozeny ... ta hra ma takovje potencial a tohle ... logika pravy, proc si pro to ten obchodnik nedoleti sam na stanici ? :D Kokažete si predstavit ze by za plotem u trznice stal chlap a daval vam prachy kdyz mu koupite nejaky zbozi od vetnamce na trznici jen koukek od nej ??? :D

jako kdyby to byl "mobilni" black market tak prosim ...

taky by byli super "questy" typu doprovod konvoj, oscenuj piratskou letku/zakladnu a vrat se ... ty co sou ted, znic piraty/obchodniky, odvez/privez zbozi, doruc zpravu ... to je dost slaby na hru za takovy prachy ...

Dalo by se udelat tolik veci ... chjo

Last edited:
Jinak bych take rad znal malej navod na luxuries ... zatim sem moc nezkousel, tak nevim postup ...
Jojo, momentalně se grinduje v Tenche, Lunney Station. Nakoupíš Performance Enhacery a prodáš je na nejbližším místě, které je v navigaci označeno SEEKING LUXURIES. Je tu pár korzujících T-9, stačí proletět těsně okolo nich. A zpátky na stanici a tak pořád dokola. Myslím, že to hodí tak +-1400cr/t, resp. na jednu otočku udělám na 216t cca 300.000cr. Vtip je tom minimalizovat tu dobu potřebnou na jednu otočku. Rekord je myslím něco pod dvě a půl minuty. Já to létám asi za 4 minuty v T7, tj. teoreticky 4.5M cr/h.

Jojo, momentalně se grinduje v Tenche, Lunney Station. Nakoupíš Performance Enhacery a prodáš je na nejbližším místě, které je v navigaci označeno SEEKING LUXURIES. Je tu pár korzujících T-9, stačí proletět těsně okolo nich. A zpátky na stanici a tak pořád dokola. Myslím, že to hodí tak +-1400cr/t, resp. na jednu otočku udělám na 216t cca 300.000cr. Vtip je tom minimalizovat tu dobu potřebnou na jednu otočku. Rekord je myslím něco pod dvě a půl minuty. Já to létám asi za 4 minuty v T7, tj. teoreticky 4.5M cr/h.

To je super ... a je to zabavny ??? Stoji to za ty prachy vlozeny do hry ? :D Nejaky riziko v podobe piratu nebo tak ? Me to prijde jako velka nuda, ale za velky prachy, to jo :)

Jsou i horsi veci, tohle se jeste da vysvetlit (jako ze ti obchodnici maji tak spatnou povest, ze jim na dane stanici nikdo neproda ani tvrdy chleba). Vice k pousmani jsou mise na bulletin boardu kdy jim mas sehnat neco, co se da na dane stanici bezne koupit. Ale co me nejvice mrzi jsou mise pro armadu (jedno jestli federacni nebo imperialni) - jednak jsou hrozne jednoduche, druhak zase tak moc "armadne" nevypadaji a hlavne, kdyz pak za ne clovek dostane povoleni do nejakeho systemu se zadanim, ze tam ma letet a bude na nej cekat stycny dustojnik a v danem cilovem systemu se pak nestane proste lautr nic, tak to uz je doslova trapny a zjevny nedodelek.

Kazdopadne souhlasim, ze by se dalo delat mnohem vice veci, nez jen tohle. Ale pry se system misi obecne docka velkeho predelani, takze to casem bude lepsi.

No tak to budeme asi hodne doufat ze si daji na systemu misi zalezet ... tohle je fakt slabota ... zatim nejzabavnejsi je bounting ( clovek aspon bojuju :) )

- - - - - Additional Content Posted / Auto Merge - - - - -

Jo a vcera jsem si s tim cechackem se kteryj sme litali zkousel "voice chat" musim rict ze ten hlas z vysilacky je fakt suprove "realistickej" jako ve vysilacce ... i kdyz tomu chvilkama nebylo rozumet :D Musim jeste vyzkouset tlacitko na "mute microfon" abych nemluvil furt ... kecani jen pri "sepnuti" jako ve WoT by bylo lepsi :)

Kdyz uz maj tak zmaklej docking, tak jen tak proletet okolo nekoho a najednou mi zmizi cargo z nakladovyho prostoru je "trapny" :) Melo by se s tou lodi komunikovat, domluvit to, a pak k sobe "zadokovat" a zbozi si predat ... ale to tu jen tak sním o tom co by mohlo byt :D

No tak to budeme asi hodne doufat ze si daji na systemu misi zalezet ... tohle je fakt slabota ... zatim nejzabavnejsi je bounting ( clovek aspon bojuju :) )

já myslím že mají našlápnuto a už se to bude jen zlepšovat, doufám.

Kdyz uz maj tak zmaklej docking, tak jen tak proletet okolo nekoho a najednou mi zmizi cargo z nakladovyho prostoru je "trapny" :) Melo by se s tou lodi komunikovat, domluvit to, a pak k sobe "zadokovat" a zbozi si predat ... ale to tu jen tak sním o tom co by mohlo byt :D

To se mi taky nelíbí - kdyby si to prostě vyhodil do prostoru, oni si to normálka naložili přes cargo scope a pak si dostal zaplacíno. Takhle je to takový nerealný, dívný..

Last edited:
Driv, za mlada jsem delal navrhaze pro server Ultimi Online, a vim, ze kdyz se udelal jakejkoli proces, kterej se co nejvic "podobal realite" tak to hraci privytali ... farming system kdy se muselo hnojit, zalejvat, sklizet atd. byl super ... ale tohle je jako vzit seminko, hodit ho na zem a kombajnem sklidit 4 tuny zrni ... divny :D

Last edited:
Ty kraso to me privatne prozrad kde si lovil, protoze at delam co delam ( v Kokojina sectoru ) se na vic jak 200k za hodinu nedostanu ... samy lode kolem 3-5k ... sem tam nejaka ta 51k ... to bych chtel videt kde vezmu 2 mega :D

..nav beacon v jakymkoli anarchistickym systemu ..kde si uz oskenujes koho chces no .. Uz jsem to tu driv rozepisoval.. strilim jen lode co davaj 10 000 a vice..jakmile v dosahu zadne takove nejsou...vyskocim ven...otocim to po sto metrech..a znovu jumpnu do beaconu ..coz generuje opet minimalne jednu lepsi lod.. v cobre jsem daval kolem 100-150k za pul hodiny.. v asp 250k.. a jakmile jsem zacal strilet pouze na power plant sub-target ..usetril jsem kopu streliva a prumerne dosahoval v tom samem asp 400-500k za 35min..cili jednou tolik.. - podle toho kolik anakond mi vlezlo do rany... protoze u tech se da usetrit nejvic, kdyz hull boucha z vetsiny pripadu pri 60%.. chce to jistou praxi taky..a strilet pekne z blizka..tzn pod kilometr (..a alespon 15-20 shield cells, kdyz se objevi vetsi pocet deadly cond)

..jeste jedna technicka... tohle jsem provadel jen v solo rezimu... v online to nefunguje tak efektivne..resp vubec. ..(nejdou delat tak kratke otocky ze supercruiseu + je tam konkurence, se kterou se musis delit + to z logickych online duvodu negeneruje nove lode tak casto, ... jinak luxuries valim uz open play..tam nic neohrozuje muj profit)

---

..k tomu luxuries ..zretelne porovnani https://www.youtube.com/watch?v=2mKP9nPxNyY

Last edited:
S tím bulletin boardem, kdy chtěli nějaké věci, které se na té stanici daly koupit, to se mi taky stalo, i když to bylo spíše nákup prestiže, takže jsem na to moc nevydělal. :D
Bylo by fajn, kdyby se časem šlo s jinou lodí natvrdo spojit nebo jako je to plánováno ve Star Citizen, že budeš moct na jiné lodi i přistát, i kdyby to byla loď, která by dočasně přistála do určitého sektoru na den, dva.

Minimalne je v planu, ze by se do Anacondy mel vejit Sidewinder, tedy bude moci do ni pristavat. Je dost klidne mozne, ze to bude rozsireno i o dalsi mensi lode, pripadne tuto moznost budou mit i budouci vetsi lode (jako Panther Clipper).

To by bylo sakra cool, kdyby to šlo.
Tak jsem konečně dneska přesedlal na Cobra MK III, o dost slušnější nákladový prostor, tak snad půjde teď výdělek rychleji, S Adderem (26T) se mi dařilo vydělávat 200 tis./1,5 hodiny.

Jestli je tu nějaký průzkumník - mě nejde do hlavy jedna věc. Ve stanici si můžu koupit data z prozkoumaných okolních soustav. Pokud je tedy asi někdo prozkoumal a data prodal dané frakci. Já jsem teď navštívil plejády - je to jedna z nejbližších hvězdokup a prachová mlhovina, určitě tam muselo přede mnou být hodně cmdrs a určitě průzkumná data prodali, ale já nemám možnost je nikde koupit nebo aspoň nevím kde a musím prozkoumávat již určitě prozkoumané.. zatím jsem po odpovědi moc nepátral, jen kdyby tady byl nějaký explorer více než méně neškodný :)

a výborně, jdu na 1.1 beta :)

- Add 'Discovered by' tag to system map - needs to be surfaced scanned // to se mi bude líbit, hvězdné jméno dosáhne hvězdné slávy
- Add explored system details on the right hand side of the cartographics shop

Jo, z plejád jsem se vrátil předevčírem. 350k z dat v kapse. ;)
Je tam ale krásně..
Asi teď poletím.. no, někam jinam. tak 1000ly z lidské části galaxie. :)
Beta 1.1 se stahuje nějak dlouho.. čas jít do vany.

Jo, z plejád jsem se vrátil předevčírem. 350k z dat v kapse. ;)
Je tam ale krásně..
Asi teď poletím.. no, někam jinam. tak 1000ly z lidské části galaxie. :)
Beta 1.1 se stahuje nějak dlouho.. čas jít do vany.

Jo, je to tu super :) beta 1.1 už je doma, myslel jsem že budu moct pokračovat za svého cmdr, ale ne. Musí se hrát s novým, tak budu raději pokračovat v průzkumu..

Již pár dní jedu v Open Play (dřív jen solo) a musím říct, že je někdy sranda vidět lidi dockovat. Kolikrát se někdo sekne s lodí uprostřed vstupu a nikdo nemůže tam ani ven. :) Občas někoho sejme stanice ...

Breberka: a o jaký server UO jsi se staral? Kdysi hodně hodně dávno jsem noci trávil na Kelevaru :)

Já se zatím motám kolem Slunce. Dá se tu posbírat spoustu zkušeností a sem tam i zajímavý obchod. Pravda, na nějaké ty mega za hodinu mohu zapomenout, ale postupně si vydělávám na updgrady pro Cobru.
Včera mě odchyt nějaký maník (rozuměj hráč, ne NPC) a než jsem se stačil rozkoukat, měl jsem 50% hull. Pelášil jsem pryč co mi motory stačili. Mno evidentně ještě musím zapracovat na taktice boje. A pří té příležitosti přemýšlím, jak pořešit výzbroj. Teď mám 2x Beam lasers, 1x Canon a 1x Multi-Canon, ale cítím, že to rozhodně není to ono. Co byste doporučili? Je to na Cobru.

Back
Top Bottom