Elite: Dangerous 1.3.08 - Power Play - 05/08/2015

rootsrat

Volunteer Moderator
W takim wypadku powinny być po 1-2 miliony sztuka, a nie 100 tysi z czego 150% zabiera ci integrity za wyciągnięcie...

A to nie jest tak, że im masz większą reputację w systemie, tym bardziej intratne misje?

Koszty podróży dalej masakryczne. Zrobiłem 10 skoków i ponad 100k do zapłacenia. Chyba się przesiądę na Vulture albo Imperial Couriera.

Last edited:
Koszty podróży dalej masakryczne. Zrobiłem 10 skoków i ponad 100k do zapłacenia. Chyba się przesiądę na Vulture albo Imperial Couriera.
u mnie 1% to 50 000cr... tyle, ze przelecialem 200LY. Ale raczej to dla tego, ze ja napodroz zmieniam bebechy.

Chciałem zapłacić mandat:
e1.jpg
a tu taka niespodzianka (nie można, bo nie ma na go liście):
e2.jpg
Co robić? Jak żyć? ;)

Edit:
Co prawda zapomniałem dodać, iż kupiłem inny statek i nim poleciałem na miejsce zbrodni; nie mam po prawej stronie WANTED i wychodzi na to, że bug jak nic, echhh. "Przestępstwo" popełniłem 2 dni temu.

Last edited:
Chciałem zapłacić mandat:
View attachment 42940
a tu taka niespodzianka (nie można, bo nie ma na go liście):
View attachment 42941
Co robić? Jak żyć? ;)

wczoraj jak kogoś na RESie przyszorowałem okazało się że musiałem poczekać 5 minut skoczyć do sąsiedniego systemu, wrócić, polecieć na stację i wtedy zapłacić. totalnie ich porąbało z tymi opłatami. powiedzmy jak załapiesz mandat musisz poczekać dzień pojechać do sąsiedniego województwa i wrócić na komendę czy gdziekowliek żeby dać łaskawie im forsę bo inaczej wszyscy fedzi w systemie będą cie póbowali zarżnąć za 300 kredytsów. szkoda mi słów i idę grać w wiedźmina dopóki nie przyjdą do siebie

Last edited:
W 1.3 zrobili zmiany w bounty i nie da się ich spłacać. Mają wygasać po 7 dniach. Więc tu błędu nie widzę.

Można wcześniej pozbyć się kary np. była 5,5 tys., kupiłem orła, wzięli i mnie zbili, odkup z ubezpieczenia za 2,5 tys. i kary ni ma :) Cuda panie, cuda.

Kwota doliczana jest do ubezpieczenia tylko wtedy, kiedy ostatnio dokowaliśmy w systemie, w którym mieliśmy bounty (jeżeli tam chcemy odkupić statek). I bounty nigdy nie znika. Dopiero po 7 dniach można je spłacić. Jeżeli nie spłacimy, to po kolejnych 7 dniach ulega jakby hibernacji. Odmrozi się jeżeli znowu popełnimy przestępstwo w systemie w którym mamy karę lub jeżeli nas przeskanuje ochrona.

Narobiłem sobie trochę mandatów, których nie zamierzam spłacać, więc musiałem się doszkolić jakie to będzie miało konsekwencje :D btw maksymalna wartość bounty to teraz 10kk.

Last edited:
Ja mogę, RESy podobno naprawili - ruszam testować :)

Errata - figę tam działa, can not connect to adjutication server - ki pieron? ;)

Errata do erraty - jednak działa

Last edited:
To w końcu co ztymi RESami? Zna ktoś dobrego RESa w okolicach stolicy arissy?
Od 2 dni latam od RESa do RESa moim ASP ( FDL czeka aż znajde jakiśdobry... ). Żadnego dobrego RESa nie znalazłem, pomijając już fakt, że żadnego major w okolicy w ogóle nie ma nie wspominając o pristine-metalic.

To w końcu co ztymi RESami? Zna ktoś dobrego RESa w okolicach stolicy arissy?
Od 2 dni latam od RESa do RESa moim ASP ( FDL czeka aż znajde jakiśdobry... ). Żadnego dobrego RESa nie znalazłem, pomijając już fakt, że żadnego major w okolicy w ogóle nie ma nie wspominając o pristine-metalic.

a zauważłeś czy tez High intensity różnią się od tych innych ? u mnie to wygląda jak pustynia - nie ważne jakie jakieś sidewindery, eagle czasami clippery albo pytongi ale nigdy condy. czy oni znerfili wszystkie resy? i trzeba dość długo poczekać aż coś się zjawi

Last edited:
a zauważłeś czy tez High intensity różnią się od tych innych ? u mnie to wygląda jak pustynia - nie ważne jakie jakieś sidewindery, eagle czasami clippery albo pytongi ale nigdy condy. czy oni znerfili wszystkie resy? i trzeba dość długo poczekać aż coś się zjawi

Mam poczucie, że uczyłem się innego angielskiego niż twórcy. Bardzo często odwracają im się pojęcia - conflict zony niskiego zagęszczenia bardziej zagęszczone od wysoko zagęszczonych i tak dalej...
Do 1.3.2 było tak z resami - wleciałem do low intensity i nagle prawie same duże statki. A wskoczyłem tylko raz, mogłem to robić wiele razy więcej. Jednak teraz jest inaczej - NIGDZIE nie ma dobrych RESów...
Innymi słowy wywaliłem mojego jedynego handlowca, i nagle okazuje się, że znerfili moje jedyne źródło zysku. Naprawdę ci którzy to wymyślili powinni być zmuszani do wyżycia w dużych statkach z bountyhuntingu, podczas gdy ich koledzy zyskiwaliby 5 milionów/h na handlu.
No comment...

edit: Chyba moje przypuszczenia potwierdzaja się:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=155411
ludzie będą grindzić w najbliższym systemie i nic innego.

Last edited:
Res-y są skopane (hi i low działały odwrotnie) ale powoli je naprawiają, wczoraj już miałem jednego ciekawego gdzie było na przykład skrzydło z trzech Federal Dropship, więc finansowa gratka. Niestety nadal większość statków niskich rang, ale to się na pewno zmieni.
Zauwazyliście też nowe miejsca nazywające się Crime Sweep? Podobne do conflict zone, ale automatycznie jest się po stronie swojej frakcji i zamiast kasy za zestrzelenie dostaje się 1 merit. Niestety też same statki niskich rang więc trzeba poczekać aż naprawią :)

Po wczorajszym kolejnym upgrade, F10 nie działa (brak zrzutu ekranu). Też tak macie? Przeszukałem cały dysk i doopa.
EDIT: nie to, że nie mogę żyć bez zrzutów ekranów, ale jakby ktoś z Szanownych, w wolnej chwili mógł uprzejmie sprawdzić. Dzięki z góry.
EDIT2: 12.06. już działa.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Res-y są skopane (hi i low działały odwrotnie) ale powoli je naprawiają, wczoraj już miałem jednego ciekawego gdzie było na przykład skrzydło z trzech Federal Dropship, więc finansowa gratka. Niestety nadal większość statków niskich rang, ale to się na pewno zmieni.
Zauwazyliście też nowe miejsca nazywające się Crime Sweep? Podobne do conflict zone, ale automatycznie jest się po stronie swojej frakcji i zamiast kasy za zestrzelenie dostaje się 1 merit. Niestety też same statki niskich rang więc trzeba poczekać aż naprawią :)

Crime Sweeps to instancje PP w systemach przeznaczonych na Expansion. Za te statki jest drobna kasa (jak to w PP) i 1 statek = 1 merit, więc bardziej opłaca się niszczyć papierowce typu Eagle itp.

Back
Top Bottom