Elite Dangerous - luźna dyskusja.

3 razy 666. (cr)
Ty to zrobiłeś specjalnie czy jakoś ci się trafiło? :E

Losowo by było super, ale niestety ostatnie 66.666 to było 40 minut kombinowania, każdy matematyk by umarł ze śmiechu jakby zobaczył co wyprawiam (miałem moment słabości jak po 15 minutach osiągnąłem 666.666.610 i rozważałem, żeby to po prostu zrobić w Photoshopie, ale honor droższy)
A co do tego gdzie latam to raczej bez znaczenia, po prostu dużo gram, najwięcej chyba zysku było z power play, 7 wieczorów mi zajęło zdobycie 20k meritów, z czego potem chyba jest 115 milionów, plus około 200 wtedy zrobiłem na bounty przez dwa tygodnie.

Są ludzie którzy mają wielokrotności tej sumy :)

A co w nowym patchu 1.4 będzie w skrócie?

Będzie w końcu logiczny mining zamiast latanie za kamyczkami jak skończony debil?

Testowałem kopanie. Zrobiło się naprawdę przyjemne. Choć jestem piratem i do akcji mnie ciągnie, chociaż cały zarobek w Becie zniknie mi za kilka dni, testowanie górnictwa wciągnęło mnie na cały wieczór :) :

1. Prospector Drony zyskały większe znaczenie - nie tylko pokazują zawartość skały, ale też zwiększają znacznie wydobicie z niej. Po doczepieniu tej drony ze skałki laserem uwalnia się cały pociąg surwców.

2. Zautomatyzowano rafinerię. Pamięta co w jakich slotach było ostatnio przetwarzane - nie trzeba przydzielać każdego nowego surowca. Jedynie zapchanie wszystkich slotów i wydobycie nowego surowca, który się w nich nie mieści - wymaga naszej interwencji

3. Drony działają świetnie - już od 1.3 wydają mi się szybsze. Nie sprawiają problemów za wyjątkiem sporadycznego "błędu serwera", nad którym FD pracuje.

4. Na minus z moich obserwacji: Hazardous Mining Zone - roi się od piratów a kopać nie ma co...

Last edited:
jak handlowcy się zabawiają? tak się zbawiają

[video=youtube;rEGSd97nFEY]https://www.youtube.com/watch?v=rEGSd97nFEY[/video]

to się dzieje gdy po pierdyliard raz odwiedzasz ten sam port i szukasz rozrywki. serialnie musiałem zaspokoić swoje OCD bo mi niewiele wtedy brakowało ale obiecuję że będę to tylko robił jak mi będzie forsy brakowało. a w związku z drugim elitem zapraszam do Lave na brandy bo z tego co pamiętam to było pierwszy towar który woziłem do Delta Phoenicis.
ijrcaoE.png

4. Na minus z moich obserwacji: Hazardous Mining Zone - roi się od piratów a kopać nie ma co...

Popatrz na to z tej strony, w końcu będzie powód, żeby na przykład być w skrzydle i się nawzajem osłaniać, albo brać ochroniarza, mam nadzieję, że się do czasu wydania gry okaże, że jest co kopać :)

jak handlowcy się zabawiają? tak się zbawiają

Klimacik jest :) Gratuluje drugiego Elite :) Mnie trochę swędziało, żeby coś pocisnąć, ale teraz myślę tak, kupiłem LEP, będę w tą grę grał jeszcze 9 lat, poczekam aż cała reszta przyjdzie sama....

Klimacik jest :) Gratuluje drugiego Elite :) Mnie trochę swędziało, żeby coś pocisnąć, ale teraz myślę tak, kupiłem LEP, będę w tą grę grał jeszcze 9 lat, poczekam aż cała reszta przyjdzie sama....

dzięki!
co w takim razie jest Elite: Deadly? jakiś czas temu zarejestrowali znak towarowy

dzięki!
co w takim razie jest Elite: Deadly? jakiś czas temu zarejestrowali znak towarowy

Właśnie o czymś takim słyszałem już miesiące temu, a teraz nagle gigantyczny odzew się pojawił... Może po prostu zabezpieczają się?
Czekam na Elite: Elite.

Czekamy jeszcze na Elte: Harmless
Elte: Mostly Harmless
Elte: Novice
Elte: Competent
Jak i
Elte: Master
Już mniej dangerous niż w elite: dangerous być nie może. powinni zmienić tytuł na elite: dangerless. Chociaż patrząc na ilość ludzi wybuchających bez insurance to jednak nie...
attachment.php

rootsrat

Volunteer Moderator
Uff... Jeszcze tylko 1990 LY i jestem w domu. Jak napisał kiedyś jeden z najlepszych polskich poetów, Jacek Podsiadło - najgorsze są powroty.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Witaj z powrotem, zapewne nie wiesz ale Imperatora zabili - okropna rzecz.

W każdym razie na powitanie chciałem Ci zaprezentować żonglerkę najwyższej klasy, którą wykonuję za pomocą limpetów (plazmą też umiem, pokazywałem wcześniej ;) )
https://youtu.be/gZLIcfmxsYc

(sataniczne rechoty w wykonaniu Cmdr Robinusa)

Jeśli chodzi o GalNet to jestem jakiś tydzień do tyłu, bo mało grałem. Ale czytam galnet podczas eksploarcji - to dobre zajęcie na długi supercruise. Imperator... Był taki, będzie śmaki. Whatever, nie jestem imperialistą. Federacyjnym też nie, gwoli ścisłości ;)

Filmik obejrzę w domu, bo mi w pracy blokują YT. Plazmę widziałem, niezłe! :)

Imperator nie żyje?
To dobrze, nie?

Niech żyje Federacja!

Logika Elite: Dangerous:

Morduj określoną frakcję w conflict zone...
Zyskuj u niej reputację.

Zamordowałem 10 anacond, 20 Pythonów i masę innego syfu od Emperor's Dawn.

Jak wróciłem do stacji to z neutral zmieniło się na Friendly i ciągle rośnie, jeszcze trochę i będę miał ALLIED :E
Elitka logika.jpg

O i jeszcze jedno dla fanatyków Imperium:

Nie uczestniczę w community gools by pomóc Imperium w pokonaniu jakiegoś Emperor'sa.

Robię wszystko dla hajsu.

Last edited:
Imperator nie żyje?
To dobrze, nie?

Niech żyje Federacja!

Logika Elite: Dangerous:

Morduj określoną frakcję w conflict zone...
Zyskuj u niej reputację.

Zamordowałem 10 anacond, 20 Pythonów i masę innego syfu od Emperor's Dawn.

Jak wróciłem do stacji to z neutral zmieniło się na Friendly i ciągle rośnie, jeszcze trochę i będę miał ALLIED :E
View attachment 62229

Federacja nie żyje. Powinna zostać przemianowana na imperializacje.

Byłem ostatnio w sobotę w federacji. W 2 FDLe chcieliśmy powalczyć.
Co znalazłem? ok. 60 graczy. W tym jednego federalnego. W stolicy hudsona było nawet 20 graczy na raz - sami imperialni. A owy federalny nie przeżył 5 sekund walki. mój wingman nawet nie zdążył dolecieć! Ale czego się spodziewać po federal dropshipie?

Back
Top Bottom