Elite Dangerous - luźna dyskusja.

EDIT2: Teraz bawię się z inżynierami, nawet są ciekawi i mi się podoba.
Trzeba niestety ciągle latać w to samo miejsce, by uzyskać pewne ulepszenia.
No, chyba że odblokują się inni inżynierowe.

Przydałyby się jakieś zamówienia, np. kupuję jakiś moduł, przenoszę do inżynierów, zdalnie kupuję ulepszenie i transportuje ulepszony moduł do miejsca, gdzie np. jest moja główna baza.

Dokładnie tak się teraz robi.

Lecisz do Shinrarty, Chińczyka lub w inne miejsce. Kupujesz np. 5 różnych dystrybutorów. Lecisz największym statkiem np. Anakondą do inżyniera, ściągasz moduły, po czym po kolei ulepszasz moduł, zmieniasz na kolejny na statku, ulepszasz kolejny, znowu zmieniasz i ulepszasz.

Niestety, nie wszystkie moduły można w ten sposób zrobić np. thrustery, wtedy możesz polecieć np. Anakondą i zrobić 7 i 6, Aspem 5 i 4, Courierem 3 i 2 (te najlepiej kupić inżynierskie).

Pod inżynierów, najlepiej mieć zrobioną Anakondę skoczka, szybko się lata między inżynierami, można zrobić każdą broń, HRP, czy boostera.

Last edited:
Dopiero teraz zauważyłem, że ranki można zdobywać, dając pieniądze na misje dotacyjne.
A myślałem, że rank nie da się kupić. :E

Miałem się już nie logować ale zobaczyłem w mailu i ziomala ostrzegę: obecnie jest bug z darowiznami (dotacje to z UE :p) który może powodować że takie niewinne 25k donation mission zamieni się przy "claim" w... milion kredytów. Było o tym głośno niedawno na forum, nie wiem czy już poprawili. Więc może Cię to kosztować znacznie więcej niż Ci się wydaje. Ale jak działa to tak, przekupywanie imperialnych/federacyjnych urzędasów żeby dorwać Cuttera/Corvette to dobry choć pierońsko nudny sposób. Szacuję że mój Cutter kosztował jakieś 100mln Cr w łapówkach. Raczej je traktuj jako bonus: jeśli widzisz dodatkowo "Donation mission" dla danej frakcji skojarzonej z Supermocarstwem którego rangę grindzisz to brać jak w dym.

lećcie bezpiecznie, Dowódcy.

zakrzywiony ekran - to widać ,czuć , jak z filmami ? karta grafiki ? na razie mam gtx 660 ale w planach jest 1060, może pierwsza kolejność to karta grafiki ?

Last edited:
zakrzywiony ekran - to widać ,czuć , jak z filmami ? karta grafiki ? na razie mam gtx 660 ale w planach jest 1060, może pierwsza kolejność to karta grafiki ?
Zmiana karty grafiki jak najbardziej na tak, ale przy Twojej gtx 660 też da się pograć. Mam LG 29UM69G rozdzielczość 2560x1080 wszystko na minimum i laptopowa 840m daje rade zachowując 25-30 klatek/sek.

Zmiana karty grafiki jak najbardziej na tak, ale przy Twojej gtx 660 też da się pograć. Mam LG 29UM69G rozdzielczość 2560x1080 wszystko na minimum i laptopowa 840m daje rade zachowując 25-30 klatek/sek.

W tej rozdzielczości na GTX 970 Gaming, bez kręcenia, ustawienia ED na high/ultra - około 60klatek spokojnie, ograniczyłem do tej liczby.
Ja również polecam ultrawide, ceny są zdecydowanie bardziej przyjazne niż przed rokiem.

teoretycznie w jednej cenie jest 3440x1440 34 cale i zakrzywiony 34 2560 x 1080 - prosty ? zakrzywiony ? większa rozdzielczość - to większe wymagania dla karty ,będzie widać różnicę ?

teoretycznie w jednej cenie jest 3440x1440 34 cale i zakrzywiony 34 2560 x 1080 - prosty ? zakrzywiony ? większa rozdzielczość - to większe wymagania dla karty ,będzie widać różnicę ?

Mam LG 29'' przy 2560x1080.
Jeżeli chcesz 34'', to chyba raczej 3440x1440, ale to wraca sprawa karty, która uciągnie taką rozdzielczość przy dobrych detalach.

Last edited:
GTX 970 ciągnie - 80-120 klatek w kosmosie - ok 50-70 w stacji na ultra z podbitymi ustawieniami w configu. 3440x1440, więc karta to nie jest problem.

GTX 970 ciągnie - 80-120 klatek w kosmosie - ok 50-70 w stacji na ultra z podbitymi ustawieniami w configu. 3440x1440, więc karta to nie jest problem.

Ja mam GTX 960 i w kosmosie mam na luzie 60 FPS, tylko klatki spadają tak do 40~45 w stacjach lub na powierzchniach bardzo złożonych planet, najgorsze są bazy na asteroidach ale jak sobie człowiek obniży cząsteczki do 1.0 to da się latać bez zacięć.

Były jakieś eventy w grze z okazji nowego roku?

Eventy? W Elite? Ironizujesz? :D

Za 4 funciaki możesz sobie zrobić "lampkowy event":

festivelightsviper.jpg

"Happy New Year" ! :D

Siemka, wykonuje misje dla federacji, ostatnio dostałem dostęp do naszego Układu Słonecznego, warto się tam pchać aby się tam zadomowić ? są jakieś korzyści ?

rootsrat

Volunteer Moderator
Siemka, wykonuje misje dla federacji, ostatnio dostałem dostęp do naszego Układu Słonecznego, warto się tam pchać aby się tam zadomowić ? są jakieś korzyści ?

Korzyści jako takich nie ma żadnych. System jak każdy inny. Co nie znaczy, że nie możesz go sobie obrać za system domowy :)

Dzięki. Tak właśnie myślałem. Mam pytanie jeszcze odnośnie zarabianych kredytów. obecnie jestem Petty oficer, wskaźnik reputacji posiadam 31% u federacji. głównie wykonuje misje u dwóch typków u których wskaźnikiem zaufania jestem na "allied". Zarabiam za blackboxy, rare artworks itp po max 1 000 000 cr, misje bardziej ryzykowne są lepiej płatne - nawet do 3 000 000 cr za sentry skimmey, wetwork joby, specopsy do 300 000 - 800 000 cr. Da się coś więcej wycisnąć z misje mniej ryzykowne ?

Back
Top Bottom