...
naliczenie kary za strzelanie do "wanted" (pierwsza strzelała policja a mój skaner potrzebował 10 s na stwierdzenie że gość jest "wanted" ale i tak kara została naliczona więc 2 anacondy viper i eagle przygrzały mi kadłub do 13%). Pomijając już wewnętrzny skaner, PO CO wozić kill warrant scaner jak i tak po przeskanowaniu w systemie EMPIRE nie mogę do gościa strzelać mimo że jest poszukiwany ? To przydaje się wyłącznie w systemach anarchy.
...
Tak to działało zawsze. W mojej opinii jest to logiczne:
1. Dopóki statek nie wyświetli WANTED - nie można bezkarnie nikogo atakować. Może łączy się wówczas z bazą danych policji, która dopiero daje przyzwolenie na atak? Nie jesteśmy policją - jesteśmy niezależnymi pilotami. Przecież na ulicy, gdy kogoś ściga policja - nie możesz jej "pomóc" odstrzeliwując ściganemu głowę...
2. Kill Warranty Scanner przydaje się - oprócz systemów ANARCHY - również w innych, do uzyskania większego bounty, ze wszystkich systemów, w których delikwent jest ścigany. Policja systemowa jednak broni swoich:
Załóżmy, że ktoś opowiedział się po stronie Imperium. Lata w Federacji rozwalając ich konwoje, strzelając do wszystkiego "federacyjnego" i zbierając potężne Bounty. Czy policja w Imperium powinna go za to ścigać? Moim zdaniem - nie. Po zeskanowaniu takiego delikwenta - otrzymasz nagrodę za jego głowę w Federacji, jednak musisz uważać i dokonać zabójstwa bez świadków.