VR przez Cardboard - Opentrack, Limelight, RiftCat

Mam teraz Galaxy S3 - ekran 720p - to do grania jest niestety trochę za słabe - coś jak Oculus Dk1, ale daje pogląd na sprawę, że temat jest interesujący. Na pewno będę wchodzić w Oculusa, CV1 ma mieć ekran 2.5K, tak jak Lg G3.

ja chce zobaczyć jak to jest - mam Nexusa 5 więc FHD na 4.96", jak w CV1 dadzą 2.5k to będzie tylko lepiej :D

Colorcrossy moim zdaniem są tanie i naprawdę niezłe (lepszych nie widziałem), na tym ekranie dasz radę sobie pograć i nawet rozczytasz to co w station services jest napisane.

ujme to tak:
Telefon z ekranem 720p = jakosc jak oculus DK1 czyli ja bym na tym nie gral :p
Telefon z ekranem 1080p = DK2 (z tym ze jesli macie telefon z ekranem IPS czy TFT to mozecie liczyc nawet na lepsza jakosc niz DK2) osobiscie nie dal bym tyle kasy za urzadzenie do grania z takim ekranem to jeszcze nie to.
Telefon z ekranem 1440p = CV1 ? niestety potwierdzonej specyfikacji jeszcze nie ma ale z wlasnych prob moge powiedziec ze na takiej rozdzielczosci + powyzej 500 dpi gestosci) da sie pograc ale wymaga to mocnego sprzetu moj radeon 7850 1GB umiera jak zapodam mu rozdzialke zeby wykorzystac w pelni telefon :(

W skrocie zabawa zaczyna sie od 1440p wtedy to juz jakos sensownie wyglada :) problemem jest jednak wymog konkretnego sprzetu (dobrze miec tez monitor ktory taka rozdzialke lyknie bo inaczej trzeba czarowac z oknem)
Mi po 1h nic nie jest, Co do CC jesli ktos jest strasznie napalony na oculusa a ma telefon 1080p to moze sobie sprawdzic ile warta jest DK2 za 80zl.

A teraz wypowiedz goscia ktory na premiere event zalozyl oculusa DK2 "to nie jest to mysle ze jak bedzie w tym ekran 2k lub 4k to ta technologia bedzie warta uwagi"

A i ostatnia rzecz puki FD nie doda w opcji head trackingu obslugi osi do zblizania i programisci od oprogramowania do HT tez nie dodza wyjscia na te opcje to nie ma co liczyc na zblizanie co jest akurat duza wada jak dla mnie.

Last edited:
Mam ColorCrossa :D I problem...

Nie do końca rozumiem instrukcje zamieszczone w pierwszym poście. Włączenie USB tethering na podpiętym kablem telefonie, powoduje przekierowanie ruchu z LAN na telefon, kóry przecież ma - zgodnie z instrukcjami - wyłączone wi-fi i mdt. Czy to na pewno ma tak działać? Nie brzmi to sensownie... Amiga, jak z tym sobie poradziłeś?

EDIT: Ktoś coś wie? Nikomu to nie działa?

Last edited:
Mam ColorCrossa i Note4. Niestety w Limelight nie widać Elite. Jak dodać ręcznie? Widać tylko niektóre gry. W Nvidia experience na PC widać Elite.

Last edited:
Witam wszystkich.
Ostatnio spędziłem kilka dni nad połączeniem mojego komutera z telefonem w/g instrukcji z pierwszej strony i nic mi się nie udawało. Wydaje mi się, że znalazłem przyczynę. Komuter z kartą grafiki nvidi musi mieć kartę z serii GTX, procesory graficzne z serii GT nie działają.
Pozdrawiam.

Poradnik dobry.
Miałem drobne problemy z zastosowaniem wskazówek, ale w końcu udało się odpalić na ColorCrossie z Galaxy SIII. Ekran telefonu 1280x720 to za mało, aby komfortowo pograć. Ogólnie wrażenia ekstra, niestety mało czytelne wszelkie menu. Myślę, że na fullhd będzie lepiej, jednak nie miałem telefonu z taką rozdzielczością.

A właśnie przy okazji napiszę, że testowałem VR używając próbnej wersji sterowników TriDef 3D. Też działało, miałem tylko problemy z dobraniem odpowiedniego programu do przesyłania obrazu na telefon. Ostatecznie sprawdzałem na Splashtopie.

Last edited:
Potrzebuję pomocy, posiadam telefon Samsung Galaxy s5, Google Cardboard i kartę graficzną XFX R9 280X - 1000M DD Boost Edition - 3072 MB. Nie wiem co robię źle, ale nic u mnie nie działa. Co do tego programiku na telefon to jak włączam Stream na ON to wyskakuje "Waring: Not connected to a WIFI network. Gdzie popełniłem błąd? Jest tu ktoś, kto mógłby mi to wytłumaczyć ze szczegółami co i jak ustawić?

Można w Polsce gdzieś dostać porządne gogle do LG G3? Chciał bym mieć je w ciągu tygodnia a nie miesiąca :p

Bralbym jednak CC z chin tutaj nie masz regulacji dla wielkosci telefonu musisz go centrowac co jest niewygodne CC ma rozszerzalne zaczepy wiec jest praktyczniejszy i na pewno obsluzy telefony od 4.7 do 5.5 cala (przetestowane u mnie) nie jestem Ci w stanie nic specjalnego polecic na pewno nie moze byc zbyt dlugi (nie przekraczal bym raczej 2-3 metrow) z praktyki wiem ze powinien byc ekranowany najlepiej jakby sie wypowiedzial ktos bardizej obeznany w tym temacie spytaj Rommiego na TS :)

Back
Top Bottom