VR przez Cardboard - Opentrack, Limelight, RiftCat

Nikomu ekran nawet 1080p nie jest potrzebny, wrzucili żeby było że mają więcej niż inni, ale do zastosowania VR to jest perfect.

G3 to też wcale nie jest zły telefon. Ja tam bym chętnie przytulił ;)

Też bym przytulił nawet z uwalonym radiem, byle by tylko wyświetlał obraz i był sprawny system, na potrzeby VR ;)
Ale w codziennym, no może nieco bardziej wyżyłowanym, używaniem nie jest już tak różowo. Jest ten sam problem jak ze sporą ilością laptopów gdzie do nieprzemyślanej obudowy, bezmyślnie, ładuje się mocne bebechy których i tak nie jesteś w stanie wykorzystać w 100% bo po 15minutach się przegrzewają i w najlepszym wypadku wskakuje throtling i zegary są cięte o 1/4 np. i mamy wydajność wtedy jak w lapku za 1.5-2k a nie za 5-6k...
Dobijające jest to, że sporo telefonów potrafi się przegrzewać już w takcie kręcenia video o graniu przez 3h w trasie nie wspominam ;)

G3 ma tragiczna zywotnosc baterii ? Eeee nie wiem moze ten moj jest magiczny ?
Z telefonow ktore mialem lub mam w poblizu by okreslic czas pracy na bat:
S3 nawet kolo niego nie stoi z czasem pracy czy czuwania
S4 tez jeszcze kawalek ma do czasu pracy G3
Telefony ktore rzeczywiscie wytrzymaly dluzej na podobnym setupie to G2 i One max

Co do ekranu moze i jest nie potrzebny choc widac roznice miedzy nim a zwyklym 1080p
Co do grzania sie to jak dla mnie nie grzeje sie nic bardziej niz note 1 czy s3 a tak oram na nim w gry namietnie i to czesto wymagajace i ujme to tak:
Nie wiem ile Samsung zaplacil za te wszystkie posty i testy ze G3 jest do niczego ale na prawde jak to czytam to widze ze to przegiecie od momentu kupna G3 kilku moich znajomych tez sie skusilo na takowy i kazdy stwierdzil ze nie ma z nim nic wiecej problemow niz z kazdym innym flagowcem a to ze G3 grzeje sie w 15 minut i schodza zegary a taki super S5 czy inne potrzebuja 20-25 minut zeby sie zagrzac do tego samego stopnia to inna bajka bo i tak to zbyt wielkiej roznicy w codziennym uzytkowaniu nie robi mam nawet dostep do Note 4 wiec mozecie liczyc ze w wolnym czasie zrobie wam subiektywne porownanie w Colorcross Note 4 vs G3 bo juz wiem ze sam touch wizz potrafie tego note 4 ladnie zagrzac bawiac sie tylko po systemie ^^ (ogolnie po Note 1, S3 LTE i S4 siostry nabawilem sie uczulenia na samsunga i jego ciezki jak lakon 9 touch wizz)

podsumowujac kazdy kupuje co chce ale nie ma sprzetu idealnego samsungi nie sa takie idealne jak je opisuja na portalach tylko ze na wiekszosci portali gdzie zaglada przecietny uzytkownik ktos narzekajacy na samsunga jest od razu zadeptany ^^

o i takie male porownanie G3 vs Note 4 czyli co dostajesz za 1000zl wiecej ;]

Last edited:
Telefony ktore rzeczywiscie wytrzymaly dluzej na podobnym setupie to G2 i One max

Co do ekranu moze i jest nie potrzebny choc widac roznice miedzy nim a zwyklym 1080p
Co do grzania sie to jak dla mnie nie grzeje sie nic bardziej niz note 1 czy s3 a tak oram na nim w gry namietnie i to czesto wymagajace i ujme to tak:
Nie wiem ile Samsung zaplacil za te wszystkie posty i testy ze G3 jest do niczego ale na prawde jak to czytam to widze ze to przegiecie od momentu kupna G3 kilku moich znajomych tez sie skusilo na takowy i kazdy stwierdzil ze nie ma z nim nic wiecej problemow niz z kazdym innym flagowcem a to ze G3 grzeje sie w 15 minut i schodza zegary a taki super S5 czy inne potrzebuja 20-25 minut zeby sie zagrzac do tego samego stopnia to inna bajka bo i tak to zbyt wielkiej roznicy w codziennym uzytkowaniu nie robi mam nawet dostep do Note 4 wiec mozecie liczyc ze w wolnym czasie zrobie wam subiektywne porownanie w Colorcross Note 4 vs G3 bo juz wiem ze sam touch wizz potrafie tego note 4 ladnie zagrzac bawiac sie tylko po systemie ^^ (ogolnie po Note 1, S3 LTE i S4 siostry nabawilem sie uczulenia na samsunga i jego ciezki jak lakon 9 touch wizz)

podsumowujac kazdy kupuje co chce ale nie ma sprzetu idealnego samsungi nie sa takie idealne jak je opisuja na portalach tylko ze na wiekszosci portali gdzie zaglada przecietny uzytkownik ktos narzekajacy na samsunga jest od razu zadeptany ^^

Nie twierdzę że G3 jest zły, jedyny znany mi telefon z porządnymi bebechami który nie cierpi na przegrzewanie to chyba OPO, czyli da się...
Samsung też nie jest idealny ale ma jedną zaletę, jest kopiowany na potęgę więc wyświetlacze można tłuc bez większego uszczerbku na portfelu ;)
Muszę poszukać jakiejś uszkodzonej tanizny z 1080p i na normalnym procku bo MTK czy RK ma problemy żeby freepie rozpoznało żyro/akcelerometr/kompas więc pewnie tylko SD zostaje...
I żeby nie było, moja Nokia E52 wystarcza mi do dzwonienia w zupełności i batkę trzyma 10-14 dni :)

Właśnie, ktoś może zna jakiś tani telefon na 1080p i snapdaragonie? To bym już wiedział jakiej jeszcze tańszej używki szukać ;)

Last edited:
Tu masz liste telefonow z 1080p
http://www.phonearena.com/phones/full#/phones/full/?f[120][]=1292&f[63]=1080&f[64]=1920

Ew mozesz sobie tam z lewej dodac jeszcze jakies parametry :)

Powiem Ci ze nawet OPO ma ten problem (zapraszam na XDA-Developers)

Co do tluczenia to zmartwie Cie Amoledow nikt nie podrabia :) wiec najczesciej sa drozsze i predzej zobaczysz HQ zamiennik do LG z ekranem IPS niz do cegos z amoled :)

Tato kupił LG L9 II czy coś takiego, jako telefon naprawdę świetny. G3 nie miałem w rękach, ale nie wierzę tez w cały hejt jakoby flagowiec LG był nie halo, też myślę że szajsung czy ktośtam podpłacił, to jest niestety powszechna praktyka, że producenci wykupują klakierów i hejterów i później tamci po portalach testujących w komentarzach wrzucają wyimaginowane przygody.

Ja tak z ciekawości, czy jak odpalacie to w trybie SBS to obraz macie 3D czy po prostu duplikuje to co widać i jest płasko?

Czytając ten temat zacząłem się zastanawiać nad wypróbowaniem.

Na DealExtreme właśnie zaczynają się czarnopiątkowe wyprzedaże i widziałem już CC za 20$ z darmową wysyłką. Mam jednak pytanie innej natury:
Czy ktoś z Was próbował do zabawy użyć SG S3? Wiem, wcześniej ktoś wspominał że 720p tylko dla entuzjastów ale jeśli ktoś z Was miał okazję pobawić się z S3, czy warto? Czy może bez wymiany na gęstszy wyświetlacz lepiej nawet nie podchodzić bo duże piksele psują odbiór? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi :)

Ja mam S3. 720p to są pikśle wielkości pięści. Jako ciekawostka wygląda fajnie, ale do grania za słabe.

Colorcrossy sobie możesz łyknąć, cena dobra, pobawisz się trochę i rzucisz w kąt, poczekają na lepszy ekran.

@Amiga - jest dobre 3d - jak się ustawi separację na maxa (suwak taki jest) to naprawdę czuć kosmos jak się popatrzy za szybę.

Last edited:
jest dobre 3d - jak się ustawi separację na maxa (suwak taki jest) to naprawdę czuć kosmos jak się popatrzy za szybę.

Wiem, że to ciężko opisać, sam się borkam jak czasem muszę, ale jak to wygląda z telefonem? widać poszczególne elementy mniej więcej tam gdzie powinny być? Ja na ten przykład mam comms jakieś 40cm od oczu a nawigacje jakiś metr po lewej, znaczy bardzo dokładnie widzę co jest w jakiej odległości i zastanawiałem się jak to działa przy innych rozwiązaniach

@Baton wyglada to tak jak na monitorze przy normalnym headtrackingu poniewaz FD w trybie SBS nie dorzucilo obslugi osi do zblizania.

@Amiga w opcjach grafiki zaraz pod opcja w ktorej ustawiasz tryb SBS

Kupione na DX :D
Będę próbwał z SG S3 bo to najlepszy telefon na chacie jaki mam w tej chwili. Jak się nie da znieść to będzie trzeba zapodać upgrade :)

o i takie male porownanie G3 vs Note 4 czyli co dostajesz za 1000zl wiecej ;]

No wlasnie. Touch Wiz.... Wszystko sie zmienia gdy ty sam decydujesz co jest w twoim telefonie. Jak jedziesz na standardowym androidzie (zapewne tym od samego producenta telefonu), wszelkim bloatware, bez governora itp to masz takie iluzoryczne pogl;ady jakie wlasnie masz.

Ja kupiłem na fasttech ..wrzucaja nawet fote paczki przed wysyłką :).....Bawiłem sie troche wersja kartonową ,na sony z1 obraz głowy nie urywa. Moze te nowe wyswietlacze ktore sa zapowiadane w topowych smartfonach na poczatku przyszłego roku poprawia troche sytuacje .

@Fedhman Kassad moj drogi zmienialem a nawet tworzylem romy czy tlumaczenia romow jeszcze za czasow WM5 :) tyle ze ja to ja a 90% ludzi z mojego otoczenia nawet nie wie co to custom rom i jesli maja problem z tel to przylatuja do mnie i potem czesto koncza z jakims custom romem z ktorym nie ma problemow jak z niektorymi oficjalnymi.

Dwa co do TW kupujac takiego Galaxy Note 1,2,3,4 czy inne ze "specjalnymi funkcjami" nie zawsze masz ochote z nich rezygnowac na rzecz CM, PA czy innych romow bazujacych np na AOSP tymbardziej ze zaplaciles za te funkcje gruuuuba forse.

Mam G3 od Sierpnia i tak jade na stock romie mimo ze od poczatku wrzesnia byly juz mody romow a od miesiaca sa nawet cale romy! Jedyne co mam to roota wiec wybacz ale bloatware itp mowiac prosto moge w kazdej chwili wywalic tak samo moge zmienic governora z tym ze interactive radzi sobie dobrze wiec nie mam takiej potrzeby, 1 raz od dluuugiego czasu jestem zadowolony na tyle ze stocka ze nie czuje potrzeby zmieniania czegos w nim poza wygladem ktory poprostu lubie miec co chwila inny.
Przy ostatnich 2 czyli Note 1 i S3 LTE uciekalem ze stocka po 2 miesiacach bo nie dalo sie tego uzywac i tak oto bylem posiadaczem phabletu z rysikiem itd za co zaplacilem a nie moglem z tych funkcji skorzystac bo stock rom to byla jakas porazka.

Wiec wybacz ale Twoja teoria na temat iluzorycznosci moich pogladow jest bledna...

@Bocian81 bo fasttech to na prawde solidna firma mimo ze chinska to dba o klienta jesli cos rozpakowujesz okazuje sie uszkodzone robisz zdjecia i odpowiedni ticket na koncie i wysylaja Ci nowa czesc lub brakujace czesci robie u nich zakupy od 2 lat a z tego co wiem to ludzie z forum ep jeszcze dluzej i naprawde rzadko ktos jest niezadowolony z ich obslugi no chyba ze liczyc ze darmowa wysylka idzie do 3-4 tygodni... ale w koncu jest darmowa ^^

Last edited:

Napisales, ze jedziesz na Touch Wiz wiec zalozylem, ze customami sie nie bawiles. Przepraszam, ze odebrales to jako jakis atak. Osobiscie rowniez dalem sobie spokuj z Samsungami oraz androidem ogolnie. Android w telefonie to jakbys byl jego beta testerem. Nic w nim nie dziala jak nalezy. Polecam go tym co chca cos stworzyc lub w nim pogrzebac z racji, ze jest open source. Ja przesiadam sie na Iphone i to nie dlatego, ze jest trendy czy cos tylko dla wygody iOS :)

Na G3 sie nie bawie bo nie ma potrzeby system dziala na tyle stabilnie i szybko ze nie ma nic co by mnie na tyle draznilo i zmusilo do zmiany. Z tym ze jesli hodzi o VR to system raczej wiele nie zmieni bo tu telefon po prostu odbiera film z komputera i wyswietla go na ekranie.

Back
Top Bottom