Elite Dangerous Balkan Community Thread

Predlog za nove igrače...na prvoj strani teme u prvom postu se nalaze imena "starih" igrača. Neki od nas igraju od alfa/beta faze. Tražite friends request od svih sa liste da se "uvežemo". Još da srede chat....ehhh...

Predlog za nove igrače...na prvoj strani teme u prvom postu se nalaze imena "starih" igrača. Neki od nas igraju od alfa/beta faze. Tražite friends request od svih sa liste da se "uvežemo". Još da srede chat....ehhh...

Da, stvarno mi nije jasno sta rade sa tim chatom...
Bice danas neki patch najverovatnije.

Pozdrav svima, pozdrav iz Makedonije.
Kupio ED Mercenary Edition, cekam da mi danas stigne T-Flight Stick pa da pocnem kako treba. Sa tastaturom i mousom je pravo mucenje.
U igri sam MarjanT, ko me zele dodati u friends.

Pozdrav svima, pozdrav iz Makedonije.
Kupio ED Mercenary Edition, cekam da mi danas stigne T-Flight Stick pa da pocnem kako treba. Sa tastaturom i mousom je pravo mucenje.
U igri sam MarjanT, ko me zele dodati u friends.

ako niste baš puni para može se i bez joysticka :) ja igram s mišem i keyboard i nemam nikakvih problema niti mučenja nađi si na youtube ima par dobrih videa kako namjestiti igranje..kad tako namjestiš puno puno bolje, naravno ko nema problem s novcima neka si kupi x52 ili bolje.

Na sreću samo je ispao venrilator iz ležišta grafe sada je sve ok.

Ipak ostaje činjenica da pregrevanje kartice nije razlog da padne igrica. Kartica u slučaju havarijskog pregrevanja spušta takt GPU i memorije, pa igrica radi sve lošije. A posle nekog vremena se kartica ugasi i spasi se od spaljivanja. Nigde se ne pominje ispadanje na desktop, mada je krajnje vreme da neko napravi drajver koji može da ugasi aplikaciju (igricu) i spase karticu. To bi za mene bilo novo, a i jak razlog da kupim karticu tog proizvođača.

Ali ako si overclockovao karticu, tada o njoj "brine" program kojim si to uradio. Ako ima proceduru da brine, naravno.

Dobro si prošao. Pitam se kako je došlo do pomeranja ventilatora... Kod jedne poznanice sam video da PC stoji pored ormana (kod nje je sve tesno hehehe), te uvek vratima mlatne PC kad otvara orman :)

Inače, ED je sad malo grafički zahtevniji. Pustio sam autodetect za grafiku i smanjio mi je rezoluciju ovaj put i kvalitet prikaza podesio na medium. A imam HD5670 i FullHD.

Inače, ED je sad malo grafički zahtevniji. Pustio sam autodetect za grafiku i smanjio mi je rezoluciju ovaj put i kvalitet prikaza podesio na medium. A imam HD5670 i FullHD.

Nije ED grafički zahtevniji, već je program za autodetekciju malo "čudan". Meni je FPS skoro nepromenjen od bete na high podešavanju i rez. 1680x1050. Iskreno, možda se malo i popravio. Kod gama verzije, ED mi je na laptopu sa dual-core procesorom i generic grafikom preporučivao HIGH setup, a na svim grafičkim podešavanjima na LOW laptop je jedva "gurao" 7-10 FPS. Sada mi je, nakon v1.0, na kućnom PC-u preporučio rez. 1152x864 na medium podešavanjima, a "teram" ga na 1680x1050 na high bez problema (20-50 FPS). Tako da zbog ovih apsurda, program za autodetekciju hardvera u ED uzmite sa rezervom i probajte da podesite grafiku kako vama odgovara.

Ja sa mojom "starudijom" HD 5870 SOC edition imam 100 fps u svemiru,oko 50-60 u stanicama i u asteroid prstenovima na ultra.Rezultat za ovakvo staru karticu je extra, mada je omega drajver koji je izasao prije nedelju dana ucinio čudo.Igra jeste crashovala zbog temperature.Rasla je do 92c, a sada kada sam vratio ventilator ne prelazi 74c. Igram sa frame limit OFF.

Ja sa mojom "starudijom" HD 5870 SOC edition imam 100 fps u svemiru,oko 50-60 u stanicama i u asteroid prstenovima na ultra.Rezultat za ovakvo staru karticu je extra, mada je omega drajver koji je izasao prije nedelju dana ucinio čudo.Igra jeste crashovala zbog temperature.Rasla je do 92c, a sada kada sam vratio ventilator ne prelazi 74c. Igram sa frame limit OFF.

Nightborder, koji CPU imaš ?

hahaha, a jel ima ovakav oglas tamo?

cobani10.jpg

Last edited:
Otisnuo sam se u Svemir po prvi put, sleteo na nekoliko stanica. Jos ucim i privikavam se kako i gde. Na zadnjem letu, nestalo mi goriva i u dometu sam imao 4 outposta. Na nijednom outpostu mi nisu dali dozvolu za sletanje.
Mislio sam da kako imaju samo jedan ili dva landing padova, da su zauzeti pa me zato odbijaju.
Medjutim nije bilo tacno, bili su prazni, cak sam na jednom pokusao da sletim i bez dozvole :) Sletio sam ali su odmah poceli da pucaju na mene :)

Jel ima neki razlicit pristup da bih mogao da dobijem dozvolu za sletanje na outpostovima?

Letim sa Sidewinderom i jos uvek nemam Fuel Scoops.

Otisnuo sam se u Svemir po prvi put, sleteo na nekoliko stanica. Jos ucim i privikavam se kako i gde. Na zadnjem letu, nestalo mi goriva i u dometu sam imao 4 outposta. Na nijednom outpostu mi nisu dali dozvolu za sletanje.
Mislio sam da kako imaju samo jedan ili dva landing padova, da su zauzeti pa me zato odbijaju.
Medjutim nije bilo tacno, bili su prazni, cak sam na jednom pokusao da sletim i bez dozvole :) Sletio sam ali su odmah poceli da pucaju na mene :)

Jel ima neki razlicit pristup da bih mogao da dobijem dozvolu za sletanje na outpostovima?

Video sam da ljudi to prijavljuju kao bag. Verovatno ce ispraviti uskoro. Jedino sto mi pada na pamet je da probas da se islogujes pa da udjes u solo mode da vidis da li ces onda dobiti dozvolu.

Treba da tražiš dozvolu za sletanje ispod 7.5 km, ne odmah kada izađeš iz hypercuise...ja sam jednom kada sam tek krenuo sa igrom imao isti prob, nisam obratio pažnju na tekst

Last edited:
Ma nije bilo do toga da trazim dozvolu odmah nakon hypercruise. Ja sam dosao na 1km do outposta. Mozda su juche neshto patchirali pa je sad malo bolje. Uzeo sam misiju da odnesem cargo na jednom outpostu sa 3 landing padova. Nakon 20tak trazenja za dozvolu iako su 2 landing pada bili prazni, na kraju si mi je dali. Sleteo i sve je bilo OK.

btw, kako mogu kupiti Fuel Scoops na mom Sidewinderu.. dali ima mesta, ili treba da prodam nesto od postojece opreme?

Last edited:
btw, kako mogu kupiti Fuel Scoops na mom Sidewinderu.. dali ima mesta, ili treba da prodam nesto od postojece opreme?

Moras da prodas nesto. Discovery scanner je najbezbolnije resenje, ali onda vise neces moci da uzimas pare od istrazivanja...
Ako hoces samo da istrazujes, onda prodaj cargo hold.

Back
Top Bottom