Elite Dangerous Balkan Community Thread

Ja sam slao text poruke nekima koji su bili online ali ne odgovaraju.Da li uopšte radi ta funkcija?

Dobio sam poruku pre neki dan od Player2 ali iz nekog razloga nisam mogao da mu odgovorim (!?). Ovom prilikom mu se i izvinjavam xD
Što se tiče samog četa, skroz je sjeban (da budem vulgaran). Pisao sam im na forumu o tome odmah posle bete-1 ali nisam naišao na značajniju podršku. Jebeš MMO bez mogućnosti da se četuje sa drugima. Primetio sam da čet ide samo u slučaju da su igrači u istom sistemu (ili se možda varam) ?
Ne mogu da igram puno ovih dana, pa nisam uspeo da testiram ovu beta-3 verziju, ali kada sam igrao imao sam velikih problema sa FPS padovima i do 2-3 FPS !!! Igra mi inače uglavnom radi na 25-35 FPS.
Nadam se da će FD ispraviti ove nedostatke. Imam utisak da nije problem do igre, već do njihovih servera.

Ja sam slao text poruke nekima koji su bili online ali ne odgovaraju.Da li uopšte radi ta funkcija?

Ja sam dobio poruku dok su me deljali pirati. Kasnije sam probao da odgovorim, ali si bio već offline i odgovor nije prosleđen.

A imao sam i poziv od tebe, al nisam provalio gde da "dignem slušalicu". A ionako mi je crko mikrofon i otkrio sam da mi je lepše bez njega :p

Na komunikaciju se inače mnogi žale, osim nekih koji su napravili grupe, a pričaju preko teamspeak-a.

Imam utisak da nije problem do igre, već do njihovih servera.

Ja sam čitao na forumima da igra ne koristi klijent-server arhitekturu, već peer-to-peer. Kompjuteri moraju da se upoznaju i rukuju kad god se negde približiš drugom igraču. A sa nekima se bogme i izljubi. Ako ih ima više, rukovanje će da potraje. A ako ih ima puno, onda ništa drugo osim rukovanja i ne radi. Zato je sletanje/poletanje u prenaseljenim sistemima rizično.

grumpy-cat.jpg

Ono kad si pun skupe robe, ali si se odjednom našao u konstrukciji stanice, između dva zida i oni te melju... lagano... pa sve brže

Ja sam dobio poruku dok su me deljali pirati. Kasnije sam probao da odgovorim, ali si bio već offline i odgovor nije prosleđen.

A imao sam i poziv od tebe, al nisam provalio gde da "dignem slušalicu". A ionako mi je crko mikrofon i otkrio sam da mi je lepše bez njega :p

Na komunikaciju se inače mnogi žale, osim nekih koji su napravili grupe, a pričaju preko teamspeak-a.

Ja sam umjesto poruke krenuo greškom sa pozivom,pa dok sam spustio slušalicu potrajalo je.Ja ionako samo haulujem da skupim para da cobru nabudžim što bolje.A onda ću da okrvavim ruka :)

Ja ionako samo haulujem da skupim para da cobru nabudžim što bolje.A onda ću da okrvavim ruka :)

Ma javiću ti kad kupim nove slušalice, treba da probamo da pričamo, a i da letimo zajedno. Ja sam više godina obezbeđivao karavane u Freelancer Discovery, ali u ED mnogo toga tek treba da se prilagodi za timsko igranje.

Cobra je brod opšte namene, ja bih je koristio samo za kopanje zlata. Oni donji laseri su mnogo razmaknuti za borbu, ali lepe štrafte se prave sa rudarskim laserima. Troma je, ogromna je (180 tona hull, tj. teža je od Lacon-6), ali može da se brani i da izdrži paljbu dok ne pobegneš. Ti donji nosači topova možda služe za mine. Ali mine su beskorisne... slabe su i lako se izbegnu.

Mislim da bih pre ubio drugog igrača sa Hauler-om, nego sa Cobrom. Hauler je svega 15 tona i samo treba da paziš da ti ne skinu shields. Sidewinder je totalna propast, lagan i mali - ali nema dobre module. To ga čini tromim i slabim, a nema razloga. Nadam se da će da ga poprave malo, možda da bude malo veći, ali da može da se stave ozbiljniji moduli. Kupiću jedan ponovo kad budem naučio baš dobro da letim, čisto da nerviram ljude, da ne mogu da me uhvate.

Razmisli da nabudžiš Vipera. Mnogo bolje fokusira paljbu, a okretan je sa A3 thrusterima. Ostalo sve stavi u D klasi, minimum opreme, da bude što lakši.

Last edited:
Pepe hvala na savjetima, već sam se uvjerio da je kobra njesra za borbu a rudarenje ovakvo kakvo je je posle hvatanja i skupovanja grumenja užas živi.Igra me privukla zbog toga što sam se davno zapalio za elite sa c64, pa sada uživam u grafici i sistemima,mada ako je ovo MMO onda sam ja jednorog.igrao sam brdo MMO naslova a u elite sam se osjećao kao da igram single player i to me baš nervira.Ako ne ubace mogućnost da ljudi i gilde posjeduju u sistemima stanice, mogućnost osvajanja sistema i masovnih borbi, grupne borbe-istraživanje, daljinsku kontrolu brodova koji te štite dok rudariš ili istražuješ,detaljan sistem za lakše trgovanje, navigaciju, spuštanje na planete i još mnogo mnogo toga, onda ne mislim da ću davati novac za igru koja može biti super ali je ustvari samo blijeda sjenka onoga što može biti.Možda gamma nešto ispravi ali s obzirom da final release dolazi za 40-tak dana, sve mi ovo izgleda najblaže rečeno neozbiljno_Ostaje mi nada da će Star Citizen biti mnogo bolji (Arena Commander, obećava ;-) )

To sto opisujes jako lici na Eve Online. Mozda bi trebao to da probas? Meni se ova svidja ova "Vuk Samotnjak" filozofija igre bas ovakva kakva je.

I ja sam igrao EVE skoro pet godina. Dosta mi je toga; barem za sada :)

Trenutno cekam Elite i sledece/preko sledece godine Starcitizen, koji sam takodjer "backovao".

Za Elite gama, nadam se boljih mogucnosti komunikacije. Skoro ce mo vise znati :)

Meni se ova svidja ova "Vuk Samotnjak" filozofija igre bas ovakva kakva je.

Mogućnost izbora je sjajna stvar. Elitu možeš da igraš kao samotnjak na Solo i da se kasnije prebaciš na Open bez ikakvih gubitaka. Takođe i na drugu stranu, iz Open u Solo, kad te neko baš iznervira :)

Ali trenutno je Solo mnogo bolje podržan. Nešto se plašim da su izabrali pogrešnu arhitekturu za povezivanje igrača (kažu da je igrica bazirana na p2p). Gledali su možda neki prosek u razvijenim zemljama, a zatim dobili igrače iz nerazvijenih. Meni recimo moj paket 2M DL / 0,2M UL ne omogućava glatko igranje, a i potpuno udavi drugi kompjuter koji moji klinci koriste za učenje. Takav paket ne može ni da se kupi u Engleskoj već godinama. A neki manji gradovi kod nas nemaju ni to, oni samo wireless.

Meni recimo moj paket 2M DL / 0,2M UL ne omogućava glatko igranje, a i potpuno udavi drugi kompjuter koji moji klinci koriste za učenje. Takav paket ne može ni da se kupi u Engleskoj već godinama. A neki manji gradovi kod nas nemaju ni to, oni samo wireless.

Varas se. Mnogi u Engleskoj bi bili sretni da imaju takav paket na raspolaganju. Samo pogledaj u thread koji se vrti oko otkaza offline-moda.

Cak i mnogi u Njemackoj nemaju tvoj paket, o tome se vodi velika polemika ovdje. U nekim regijonama Njemacke vlada kamenovo doba interneta, bez interneta.

Ja zivim u blizini velikog grada u Njemackoj. Do prosle godine imao sam 3Mbps/448kb, i to je bilo puno, usporedjeno sa komsilukom u blizi okolini. Posle izgradnje infrastrukture u kojoj je i opstina sudjelovala, dobili smo konacno 27Mbps/2,5 Mbps.

E, pa to je neko pravilo... kad god kažem da imam tanak paket, svi mi kažu da drugi imaju još gori. Ali ti što mi to kažu - imaju deset puta bolji, hahaha!

Mislim da nije realno da igrica traži jak up/download. Samo joj treba što manji ping i da nema package loss. Ne razmenjuju se tu neki doktorati, samo malo neke tablice i brdo vektora. Ma par kilobajta u najgorem slučaju. A sad traži mnogo više od toga. Možda ti glomazni paketi prolaze i antivirus check, pa eto i dodatnog usporenja.

Nego, gledajte ovo. Izašlo u newsletteru.

Being a Beta backer is the only way you will be able to play Elite:Dangerous until 16th December. In addition to that and the other existing Beta benefits such as Mercenary Edition and automatic permit to visit Sol, today we are also announcing:

- 25% off in-game ship insurance for life to all our Beta backers
- free access to one of the 5 new ships when it’s released!

as a ‘thank you’ for all their help.

To je baš čudan iznos popusta na osiguranje. Mi sad plaćamo 5% od vrednosti uništenog broda. Koliko će plaćati oni što kupe igricu posle 16-og decembra? 6,66%?

Koliko ja znam, trenutno Alpha backeri placaju 5% od vrednosti broda a Beta 10%. Ako nam daju 25% popust, to valjda znaci da ce Beta backeri placati 7.5%.

Koliko ja znam, trenutno Alpha backeri placaju 5% od vrednosti broda a Beta 10%. Ako nam daju 25% popust, to valjda znaci da ce Beta backeri placati 7.5%.

Ja sam pre mesec dana kupio Betu i plaćam 5%. Možda backeri koji su ušli besplatno plaćaju 10%. Ako ima takvih? Obično ima...

E, pa to je neko pravilo... kad god kažem da imam tanak paket, svi mi kažu da drugi imaju još gori. Ali ti što mi to kažu - imaju deset puta bolji, hahaha!

Pitanje nije, dali ti imas los internet. Tvoj pristup u internet je los, nema sumnje!

Radi se o tome da vise ljudi u tako zvanom "zapadnom svetu" imaju takav internet kao ti, ako ne i jos gori. Jer si ti tvrdio da u Engleskoj toga sto ti imas nema.

A toga sto se tice besplatnog broda i osiguranja, to mi je sve jedno. Mene nervira ponistenje offline-modusa igre.

Last edited:
Mene nervira ponistenje offline-modusa igre.

Open mod jede mrežu. Ne može se igrati bez veoma ozbiljnog paketa. Biće tu problema, ako ne optimizuju komunikaciju. Meni se Open zaustavi na 20-30 sekundi ponekad, dok ne razmeni ko zna kakve podatke sa ostalim prisutnim igračima.

Za sada nisam uspeo da ostvarim susret sa drugim igračima na duže od par minuta. Ima baš finih ljudi, kasnije ih pronađem na forumu, a oni pitaju što sam prekinuo vezu.

Ima i onih što samo ćute i pucaju, ali to bude brzo gotovo.

Back
Top Bottom