Release Elite G19s Companion app (with simulated space traffic control)

Hey MagicMau o7.

I've thoroughly tested the new beta above and it's updated version as well - 3.7.74112 & 3.7.7461

I've created an issue log on google docs and sent it to you on a PM.

Hope that helps out mate. All the best,
Evo
 
I've thoroughly tested the new beta above and it's updated version as well - 3.7.74112 & 3.7.7461
I've created an issue log on google docs and sent it to you on a PM.
You are the best, Evo! Thank you so much for giving so much detail on the issues you are running in to! It is very helpful to help me track them down.

To give a bit of background, I've been battling in getting consistent info on attached monitors. As you've seen, monitor #2 can suddenly become #3 depending on various factors, the weather and if the last winning lottery number was odd or even.

So I'm trying to get more info on the monitors (such as their internal name) to try and make it more consistent. I think the crashing error you've seen when selecting the maximize option is related to a bug there.
What the app tries to do when starting up is read the saved window positions and sizes from its options.json file. That also contains info on the monitor. If it can't find the monitor it will try to position it as best as it can, and if all else fails, just put it somewhere.

I will go through the items in your doc and work out a method to make it even more consistent and take another look at window borders (which causes the few pixels offset you've seen).

Again, many thanks for this document, I'm sure it has been a lot of work!
 
You're welcome Magic Mau!

That made me laugh about how random it is - I've noticed that in windows as well.

One thing which might help could be a free app called spacedesk and if you have any old phones (even your current phone) and tablets, they then behave like extra PC monitors over your wifi connection. With your coding wizardry, hopefully it might shed some light on what random stuff windows decides to do when it feels like it, fingers crossed.

This might not be possible but perhaps a solution could be a refresh button which would force the app to get new data for it's JSON file (if windows sends it incorrectly at startup).

Cool, I hope it's all helpful :). You should have edit access (or you can make a copy) if it helps to structure it differently, delete anything or add more info for yourself - whatever easiest for you mate.

Enjoy the rest of your weekend. I've now got the joy of an HCS pack problem to sort out. There's always fun to be had! lol
 
One thing which might help could be a free app called spacedesk and if you have any old phones (even your current phone) and tablets, they then behave like extra PC monitors over your wifi connection. With your coding wizardry, hopefully it might shed some light on what random stuff windows decides to do when it feels like it, fingers crossed.

This might not be possible but perhaps a solution could be a refresh button which would force the app to get new data for it's JSON file (if windows sends it incorrectly at startup).
That's an excellent suggestion! Looks like Spacedesk might even be a good alternative to the Arx integration. Interesting. I will explore further.

I think I need to dive deeper into the voodoo magic that provides information on the monitors. And apparently there are a couple bugs in the code as I'm getting a few reports on crashes, so expect an update soon :)

Thanks again for helping me with these tests! (and good luck with the voice pack)
 
Hi all! I'm back to the game (you know) and.. wow! I like new UI buttons of our companion! Nice work MagicMau!

But I have a little problem. Spotify works perfectly like always, but something happen with youtube music. My youtube playlist not work anymore. I need to change anything? I use it with VoiceAttack plugin, but if I select manually in the UI doesn't work either.

Well, Spotify plays well, but Something happens with volume control. I can't control it with Companion anymore.

Another minor bug I found is that the "dim music while transmitting" in space traffic options not work correctly. This option it's always on.

Edit: Ok, regarding youtube playlists: I see that all my youtube playlists are disappeared maybe "TVStations" label of options.json is not valid anymore?

You recommend me install beta version?
 
MagicMau!
My Hue lights are seemingly broken again. I cannot get the companion to sync with my play bars again. Not sure if there was something broken with the last beta, but I am guessing that I need to remove and reinstall the app again.
 
MagicMau!
My Hue lights are seemingly broken again. I cannot get the companion to sync with my play bars again. Not sure if there was something broken with the last beta, but I am guessing that I need to remove and reinstall the app again.
I deleted and reinstalled the app (beta) and have refused the update it suggests. Hue works on the one in the forum, but not the update. Just a little troubleshooting for you sir
 
I've been unable to install the latest version for the last couple of weeks. tried to uninstall the previous version, which failed. Manually removed the registry key entries for anything containing "Elite G19s" and up to the "Product" registry folder where applicable. Unable to locate any log files in the location indicated in the manual. Removed files from APPDATA local and roaming. Still unable to install from the latest version. Even tried the beta, but no luck. I miss this gem of a program. Please advise. Thanks!
 
I've been unable to install the latest version for the last couple of weeks. tried to uninstall the previous version, which failed. Manually removed the registry key entries for anything containing "Elite G19s" and up to the "Product" registry folder where applicable. Unable to locate any log files in the location indicated in the manual. Removed files from APPDATA local and roaming. Still unable to install from the latest version. Even tried the beta, but no luck. I miss this gem of a program. Please advise. Thanks!
Managed to get this working. If anyone else is running into the same issue, I got around this by adding "Install as administrator" reg key for MSI packages. See this link
I was then able to right click on the installer, select "Install as administrator", and all was well.
 
But I have a little problem. Spotify works perfectly like always, but something happen with youtube music. My youtube playlist not work anymore. I need to change anything? I use it with VoiceAttack plugin, but if I select manually in the UI doesn't work either.

Well, Spotify plays well, but Something happens with volume control. I can't control it with Companion anymore.

Another minor bug I found is that the "dim music while transmitting" in space traffic options not work correctly. This option it's always on.

Edit: Ok, regarding youtube playlists: I see that all my youtube playlists are disappeared maybe "TVStations" label of options.json is not valid anymore?

You recommend me install beta version?
Hi Hoksilato! Sorry for the late reply, it looks like I'm not getting notifications from the forum anymore and I was away from the game for a bit.

Yes, thanks to your remark I noticed a bug that prevented saving the Youtube channels in the options.json file! I'm very embarrassed, I will immediately work on an update to fix this. Sorry for this!

My Hue lights are seemingly broken again. I cannot get the companion to sync with my play bars again. Not sure if there was something broken with the last beta, but I am guessing that I need to remove and reinstall the app again.
Hi Dahill, that's really odd, as I haven't really changed anything to those. In the update I will bring out soon I will update the Hue libraries to their latest version, perhaps that already resolves it. Over the weekend I will perform some additional tests to see if more changes are needed to get them back to work!

Managed to get this working. If anyone else is running into the same issue, I got around this by adding "Install as administrator" reg key for MSI packages. See this link
I was then able to right click on the installer, select "Install as administrator", and all was well.
That's a good tip. I don't know why you would need admin rights though, unless you want to install in the Program Files folder I think. Other than that, I was under the impression that the current set up should be more reliable and secure. But thanks!
 
Hi Hoksilato! Sorry for the late reply, it looks like I'm not getting notifications from the forum anymore and I was away from the game for a bit.

Yes, thanks to your remark I noticed a bug that prevented saving the Youtube channels in the options.json file! I'm very embarrassed, I will immediately work on an update to fix this. Sorry for this!



Hi Dahill, that's really odd, as I haven't really changed anything to those. In the update I will bring out soon I will update the Hue libraries to their latest version, perhaps that already resolves it. Over the weekend I will perform some additional tests to see if more changes are needed to get them back to work!



That's a good tip. I don't know why you would need admin rights though, unless you want to install in the Program Files folder I think. Other than that, I was under the impression that the current set up should be more reliable and secure. But thanks!
Currently just installing in the default path. I’ve never changed that. I’ve had the message come up previously for earlier updates, but always got around with uninstalling and starting afresh. This time I was unable to uninstall, and resorted to manually removing files and registry keys, including those you cover in the manual. It didn’t help though until I installed as administrator after adding the Windows keys pr the article.
 
Top Bottom