Przygody z Virtual Reality

Tak, też to słyszałem, na reddicie ludzie mówią że jak stare było reklamowane jako 110 tak nowe jest jako 120. No nic, testy pokażą, trzymam kciuki za horyzontalne 120.

Tak samo jak HP podawało 114 dla reverba. Ani poziomo, ani pionowo, ani po przekątnej - wartości zblizonej do 114 nie ma.

Szkoda że nie chcą się pogodzić z tym że Oculusowy layout kontrolerów stał się standardem tylko idą w te swoje wandy.

Last edited:
Mocno sie drapie po łepetynie czy nie walnać sobie preodera. Teoretycznie wszytkie preodery rodza sie w bólach ale tez ostatnio rynek nie wydala i może tego sprzetu tradycyjnie braknać. Jesli ten fov = pimaxowy small fov to moglbym to przeżyc gdzie niegdzie. Do sim racingu zawsze bedzie pimax 8kx ale np w MS FS2020 pimax ma problemy z artefaktami po bokach a watpie zeby to byl priorytet dla asobo. Kusza mnie najbardzie chyba te soczewki ala index i rozdzielczość pionowa oraz fakt ze vive 1 i pro zapmietalem jako distortion free hedset w trakcie krecenia glowa czego nie moge powiedziec o pimax i g2.

W każdym razie jak dla mnie HTC == hard pass. Jak mi naprawdę odwali to kupię Reverba do DCSa. Ale to musiałoby mi coś ciężkiego na głowę spaść, a index czy stacje bazowe są za lekkie ;-)

Mocno sie drapie po łepetynie czy nie walnać sobie preodera. Teoretycznie wszytkie preodery rodza sie w bólach ale tez ostatnio rynek nie wydala i może tego sprzetu tradycyjnie braknać. Jesli ten fov = pimaxowy small fov to moglbym to przeżyc gdzie niegdzie. Do sim racingu zawsze bedzie pimax 8kx ale np w MS FS2020 pimax ma problemy z artefaktami po bokach a watpie zeby to byl priorytet dla asobo. Kusza mnie najbardzie chyba te soczewki ala index i rozdzielczość pionowa oraz fakt ze vive 1 i pro zapmietalem jako distortion free hedset w trakcie krecenia glowa czego nie moge powiedziec o pimax i g2.
Mam podobne przemyślenia, w razie czego zawsze można to sprzedać. Nawet zapisałem się do newslettera Vive żeby dostać zniżkę 60€ na preorder. Spam już dostałem ale kodu nie 🤣

HTC to jednak stan umysłu. Żeby dostać kod trzeba wyłączyć blokadę popupów :D
Screenshot_20210514-232506.jpg

Prawdę mówiąc jakbym miał teraz lighthouse i knucklesy, starego vive czy index by się pchnęło i bym się nie zastanawiał nad tym headsetem, ale że nie mam, no to póki co pass. Też trzymam kciuki żeby to był horizontal, no i zobaczymy testy.

Prawdę mówiąc dla mnie lepszy deal to ten Focus, bo ma inside out i nie potrzeba do niego tych stacji bazowych.

Last edited:
Tylko ze inside out od HTC póki co był słaby i nie wiemy jak dobrze będzie działać połączenie gogli standalone do PC kablem usb albo po WiFi.
No i te gogle kosztują 1400€ 😂 bo są dla firm.

No nic, zostaję przy lornetce. Chyba że wy to pokupujecie i bedzie jakaś bega roznica i seba zaliczy incydent kalowy, to tez moze w to wejde.

Jak sprawdzalem za pierwszym razem to pokazala sie cena 1300 euro za Focusa teraz jest 1404 .

Ciekawi mnie jak rozwiazali ficzer 120 horyzontalnie tj. pod jakim katem sa te ekrany wzgledem siebie i jak poradzili sobie z korekcja geometrii ? Tanie softwarowe sztuczki ala pimax czy cos bardzie zaawansowanego w zamysle..hmm

Last edited:
Ktoś coś w kilku zdaniach opisze Odyssey in VR ? Na ogólny watek o tym ze klatek brakuje nawet na 3090 sie natknąłem. DLCka nie kupiłem - interesuje mnie jak technicznie wygląda te przełączanie pomiędzy "flat" a VR i czy w ogóle warto kupić ? Jak się ma grafika na planetach w statku lub łaziku w stosunku do Horyzonta w VR?

Back
Top Bottom