Selam dostlar, ben naçizane kumandan Orhan

. Oyuna taa kickstarter aşamasında destek vermiş eski bir Elite meraklısıyım. 1984'de 48k spectrumdaki ilk versiyonu ve sonraki Frontier ve First Encounters'ı uzun zamanlar boyunca oynamıştım ve tabii ki bu sürüm için yıllardır bekliyordum. Şu ana kadar da çok hayal kırıklığına uğramadım diyebilirim.
Dediğim gibi oyuna daha başından destek vererek katılmış olmama rağmen, bir kaç ay öncesine kadar bilgisayarım kaldırmadığı için girememiştim. Neredeyse sadece bu oyun için aldığım dizüstü ile son 4-5 aydır bayağı ciddi takılmaktayım.
Ticaret vb. (özellikle nadir mallar) ile biraz para kazanınca asıl amacım olan keşif yapmaya yönelik bir gemi dizdim

. İlk başta bu bir Cobra idi, geçenlerde en sonunda keşif araçlarının babası sayılan Asp'ye terfi edebildim. Şu an çok uzaklarda değilim, yerleşim yerlerinden

yaklaşık 900-1000 ışık yılı uzaktayım (ana haritada standart bakış açısına göre doğu ve biraz da alt kısımlardayım) ve buralarda yeni yıldız sistemleri, özellikle de dünya benzeri, su dünyası, amonyak dünyası, ya da dünyalaştırma (terraform) adayı gezegenler aramaktayım (bunların tanesi eğer ilk bulansanız 40-45000'e kadar gelir getiriyor). Bayağı bir yıldız sisteminde ilk keşfeden olarak adımı yazdırdım.
Ayrıca Lembava sistemindeki gelecek hafta bitecek olan aylık araştırma görevine de üyeyim, şu anda ilk %40 içindeyim. Keşif dışındaki görev türleri pek ilgimi çekmiyor. Bir ara para kazanmak için bayağı kaçakçılık görevi yaptım (1.3 yaması ile gelen görevler). Powerplay de işin doğrusu pek etkilemedi beni. Oyunu kendimce

olabildiğince barışçıl biçimde götürmeye çalışıyorum (Ama karşıdan gelecek saldırılara karşı da silahlarımı hazır tutuyorum, çoğu kaşif ağırlığı azaltmak için silahları da kaldırıyor, ben her ihtimale karşı tutuyorum

). Silahları korummamın bir nedeni de forumda Thargoid'lerin saldırma ihtimaliyle ilgili (çoğu geyik de olsa) imalar. İlk vurulanlar da medeniyetten uzaktaki kaşifler olacakmış diyenler var, eyvah!
Buralarda bir hafta daha dolaşıp Lembava görevinin sonuna doğru uygarlığa

dönmeyi düşünüyorum. Sonra ne olur bilemem. Daha uzun ve uzaklarda bir keşif yolculuğu büyük ihtimalle.
Gezegene iniş gibi ileride eklenecek güncellemeleri heyecanla bekliyorum. Sanırım bu tür eklemeler, keşif yapmayı da çok daha ilginç hale getirecek.
Benim gibi bu oyuna bir şekilde gönül veren vatandaşlarımı görünce de daha bir mutlu oldum. Burayı biraz geç keşfettim ama neyse. Bu arada benim gibi keşfe meraklı başka Türk oyuncular var mı merak ediyorum.
Uzun yazdım, umarım sıkmamışımdır. Bu oyunla ilgili çevremde birşeyler paylaşabileceğim çok kimse yok. Ben de oyunda yapıp ettiklerimi eşime zorla anlatıyorum

. O da ne yapsın beni kırmamak için ilgileniyormuş numarası çekiyor

(bazen gerçekten de ilgileniyor aslında). Burada aynı dili konuştuğum oyundaşlar bulunca kantarın topuzu kaçtı biraz.
Galaksinin herhangi bir köşesinde görüşmek üzere.
(Bu arada keşif gibi konularda merak edilen şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım)