teraz rzucam palladium w ITHACE - jeden skok i jesteś Crezusem! :eek:

zapraszam tu i teraz!

Gruman to musi być podchwytliwe zadanie dla niektórych, zwłaszcza tych co latają Sidewinderem, Viperem i być może Cobrą, Ithaca jest na obrzeżach i trudno się tam dostać w tych statkach ;)

ja nigdzie nie napisałem, że nie badziewie, tylko napisałem, że koniecznie trzeba wypróbować samemu :) Jedno z najbardziej relaksujących wspomnień w grze dla mnie... i ta muzyka ;)

Badziewny to jest super criuse ktory nie potrafi sie automatycznie wylaczyc jak bedziesz 100 klm przed stacja . Strasznie to glupie i irytujace ze sam musisz chamowac . Bo z jednej strony auto pilot wlatuje do stacji a taki prosty manewr jak chamowanie jest nie mozliwy. ????? Co z tym realizmem maniacy odglosow w kosmosie .

Badziewny to jest praktycznie kazdy twoj komentarz. Sprawdz czy na forum SC cie nie odbanowali. Moze tam ponarzekasz?

PS.
-co to za jednostka odleglosci "klm"? kilolitrometry?
-"nie mozliwy"? Nie z przymiotnikami piszemy razem.
-http://sjp.pl/hamulec
-"odglosy w kosmosie" oraz poruszajace sie "gwiazdki" w Elite Dangerous GENEROWANE sa przez urzadzenia w kabinie. Latwo to zauwazyc. Rozbija ci kabine to nie widzisz juz "particles".

Last edited:
Adhan to nie jest gra "konsolowa" w której "mashujesz" jeden przycisk, tutaj musisz to robić ręcznie, wymaga to NAUKI oraz jak trafnie Gruman zauważył odrobiny CIERPLIWOŚCI. To nie jest takie trudne jak ci się wydaje, wystarczy dać przepustnicę na 75%, statek przyśpieszy do bezpiecznej prędkości i wyhamuje kiedy to konieczne tak że abyś bezpiecznie mógł wyjść z SC.

Jeżeli spodziewasz się autopilota to możesz o tym zapomnieć deweloperzy wykluczyli taką możliwość. Niektórym to może się wydawać nużące, ale SC jest jeszcze niedokończony i brakuje kilku ważnych elementów. Ja patrzę na to inaczej to co jest nużące dla innych dla mnie jest fajnym elementem który bardzo "w smaku" przypomina mi starego poczciwego Frontiera.

Kolejna rzecz, to że masz odgłosy w kosmosie wynika z tego, że po testach wewnętrznych uznano, że brak dźwięku w grze odbiera pewną część z przyjemności grania (Hollywood zrobiło swoje), dlatego masz to co masz aby wzbogacić twoje doznania. Podobno jednak ma się pojawić opcja wyłączenia dźwięków innych niż te dobiegające z wnętrza statku.

To zdecydowanie nie jest gra dla tego osobnika (znanego hejtera z forum SC czy gry-online. Polecam poczytac te 120+ postow, ktore nasmarowal tu na forum i jak one sa konstruktywne). On nie chce gry pokazujacej kosmos. On chce gry gdzie cala monotonia z nim zwiazana jest "grana" za niego, a on wzywany jest tylko do dogfightu, scoopowania cargo oraz kupowania statkow. Naprawde ADHAN nie wiem dlaczego, az tak hejtowales Star Citizena (az dostales bana na ich forum. *Widac oni poznali sie na tobie szybciej*). Moim zdaniem Star Citizen(a moze EvE? Moze w ogole z EvE tu przypelzales?) to gra idealna dla ciebie.

Last edited:
To zdecydowanie nie jest gra dla tego osobnika (znanego hejtera z forum SC czy gry-online. Polecam poczytac te 120+ postow, ktore nasmarowal tu na forum i jak one sa konstruktywne). On nie chce gry pokazujacej kosmos. On chce gry gdzie cala monotonia z nim zwiazana jest "grana" za niego, a on wzywany jest tylko do dogfightu, scoopowania cargo oraz kupowania statkow. Naprawde ADHAN nie wiem dlaczego, az tak hejtowales Star Citizena (az dostales bana na ich forum. *Widac oni poznali sie na tobie szybciej*). Moim zdaniem Star Citizen(a moze EvE? Moze w ogole z EvE tu przypelzales?) to gra idealna dla ciebie.

kto to jest ADHAN ? :D

adhan

Banned
Hallo co to za krucjata ? Temat o auto pilocie pozatym niby testujemy gre pomagamy tworcom znalesc bledy co jest nie tak i tak dalej jak mawia sloma . ja uwazam ze to nie ma zadnego znaczenia . Ale co mi tam ponownie funboyom otworze oczy . poprostu nie podoba mi sie super criuse bo jest malo realistyczny i psuje totalnie gre wprowadzajac totalna nude wszedzie ciemno nic sie nie dzieje a ty zamiast w 5 min doleciec do stacji 15 min przyspieszasz i zwalniasz i mijasz docelowa planete :) pc gamer pokazal najslabsze rzeczy w grze i jesli nie naprawia tego super criusa dajac porzadnego auto pilota to gra padnie zanim zostanie wydana a glupio bylo tak wspanialy pomysl pogrzebac przez taka pierdole .

Hallo co to za krucjata ? Temat o auto pilocie pozatym niby testujemy gre pomagamy tworcom znalesc bledy co jest nie tak i tak dalej jak mawia sloma . ja uwazam ze to nie ma zadnego znaczenia . Ale co mi tam ponownie funboyom otworze oczy . poprostu nie podoba mi sie super criuse bo jest malo realistyczny i psuje totalnie gre wprowadzajac totalna nude wszedzie ciemno nic sie nie dzieje a ty zamiast w 5 min doleciec do stacji 15 min przyspieszasz i zwalniasz i mijasz docelowa planete :) pc gamer pokazal najslabsze rzeczy w grze i jesli nie naprawia tego super criusa dajac porzadnego auto pilota to gra padnie zanim zostanie wydana a glupio bylo tak wspanialy pomysl pogrzebac przez taka pierdole .

Też uważam, że możliwość dokupienia autopilota do statku by się przydała (juz widzę tych handlarzy którzy będą sobie leciec na auto, gra zrzucona na pasek, a ja wyciągam takiego gagatka z sc i ładunek mój zanim ten ogarnie co się stało:D) I adhan nie myśl, że znalażłeś sojusznika. Latanie w SC żeby nie przestrzelic stacji jest banalnie proste. Ktoś tam wspominał o 75% przepustnicy ale to chodzi o 50% czyli tzw. sweet spot. Na pasku gdzie wyświetlana jest moc ciągu masz taką kropkę która zapala się na biało jak masz ustawiona przepustnicę na 50% (fizycznie, nie ilość mocy na pasku). Statek sam wtedy zacznie odpowiednio dobierać prędkość.

Ktoś tam wspominał o 75% przepustnicy ale to chodzi o 50% czyli tzw. sweet spot. Na pasku gdzie wyświetlana jest moc ciągu masz taką kropkę która zapala się na biało jak masz ustawiona przepustnicę na 50% (fizycznie, nie ilość mocy na pasku). Statek sam wtedy zacznie odpowiednio dobierać prędkość.
i też potrafi przestrzelić :)

Dzieki Cherryman za podpowiedz odnosnie magicznego przycisku "ignore" :) Koniec off topa

Mi nie przeszkadza brak autopilota. Odnosnie Supercruise.

W tym watku jest na ten temat dyskusja:http://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=36111

A to to co ja na temat szybkich podrozy osobiscie uwazam:

"To name one MMO that became basically lobby game look no further than the market leader WoW. Played it for 6 years. Last time i went with random ppl to do something else than grind instance or duel was in TBC expansion. Check TBC release date. Because of fast travel, instant travel and tools like Dungeon Finder people stay in major cities which became lobbies like in online FPS games. Because of fast travel todays mmorpgs are nowhere close to RPG. Pure gear-grind-fests."

Last edited:
The docking computer is a complete waste of credits and time.

It take 10 times longer to dock than manually, but still crashes most of the time.

Neil Armstrong's computer on Apollo 11 had more processing power.

Please fix it Frontier. :(
They will. It stems from the same issue that has the AI docking like they're so drunk they're about to die of alcohol poisoning.

I'll be honest here, I'm not a fan of the current incarnation of the docking computer. I find it slow and annoying and it was sold after two tries. (I'll admit I may prefer it when I get a larger ship)

With all the work it takes once you jump to a new system and then make your way to station. I just find it redundant. Personally I think I would prefer you to be able to engage the docking computer once you hit a new system. Docking comp would then framedrive you to station, line up and dock.

When I've been interdicted I've always been able to framedrive out in everything up to hauler before any combat could occur. So if i got lazy and autopiloted from star it gives piracy a chance. It also means the docking computer may be more efficient since it could (hopefully) navigate framedrive without overshooting or crawling.

Vlodec

Banned
Perhaps it's worth pointing out for the 42,328,734th time that this is a beta, and that the current state of anything is no indication of release state.

Also, bear in mind that the DC is referred to as a Standard Docking Computer, which to my mind suggests the possibility of non-standard ones. Presumably better, and of course pricier.

Back
Top Bottom